Mar 18, 2011

SOZAWE office building by NL Architects


SOZAWE by NL architects
image courtesy NL architects


SOZAWE (welfare department and work agency) by NL architects is located in
the city of groningen; consisting of office spaces, a large interior public space and 215
parking spaces. in their design NL aimed to construct a building which was open,
inviting and sustainable. a crucial part of the program was the 'marketplace' or 'square'
to allow interaction between the department and its customers.

the stepped volume typology for the office building creates numerous cross relations
between floors. in total there are 9 office floors. each floor has access to an outdoor
space that will feature trees and a view over the city.


image courtesy NL architects


aerial view
image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


a regular building would build on top of the parkimage courtesy NL architects


NL's proposal incorporates the park
image courtesy NL architects


greenery is included underneath and on top of the buildingimage courtesy NL architects


building shape
image courtesy NL architects


program
image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


image courtesy NL architects


section of buildingimage courtesy NL architects


model of SOZAWE
image courtesy NL architects



model of SOZAWE
image courtesy NL architects


model of SOZAWE
image courtesy NL architects



image courtesy NL architects



image courtesy NL architects

image courtesy NL architects

image courtesy NL architects

No comments:

Post a Comment